Atenció: Les comandes les atenem per telèfon, gràcies.

El sector de la construcció preveu que la seva activitat augmenti un 1,3% el 2014

euroelevacion El sector de la construcció a la Comunitat Valenciana confia que la seva activitat augmenti, aquest any, entre un 1 i un 1,3%, el 2015 un 2% i el 2016 entre el 2,6 i el 3%, segons ha manifestat el president de la Fundació Laboral de la Construcció, Francisco Zamora. El sector espera que la rehabilitació i l’obra pública ofereixin un impuls al sector i confia que la construcció recuperi com a mínim entre un 30 i un 40% de l’activitat que tenia durant l’època del “boom”, que comportaria la creació de prop de dos milions de llocs de treball.

Zamora ha fet aquestes manifestacions durant la presentació de les conclusions del Pla de Suport al Sector de la Construcció de la Comunitat Valenciana, desenvolupat a través del Servici Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) i finançat pel fons Europeu d’Adaptació a la Globalització (FEAG). A l’acte ha comptat amb la presència el conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, qui ha emfatitzat que aquest pla ha acollit a 423 persones del sector de la construcció aturades, i ha permès la reinserció laboral de 145 d’ells, el que suposa un 38,5% d’inserció i que el pla “ha estat efectiu”. Més de la meitat d’aquests llocs de treball corresponen al sector de la construcció, que manté l’activitat gràcies a la rehabilitació d’edificis i la internacionalització, seguits pel sector del transport, serveis i alimentació.

Segons Buch, la Generalitat ha impulsat des de 2009 set plans de suport destinats a treballadors acomiadats en els principals sectors productius de la Comunitat. La inversió total fins al 2015 és de 24 milions d’euros, dels quals més de 15 milions procedeixen de la Unió Europea, a través del FEAG. El conseller ha afirmat que la valenciana és la regió europea que més projectes ha gestionat amb aquesta finançament comunitari, dels quals s’han beneficiat un total de 3.600 persones dels sectors de la ceràmica, pedra natural, tèxtil, construcció i calçat. Al novembre de 2013, ha assenyalat, es va aconseguir l’aprovació del Pla de suport al sector de materials de construcció, i està en tràmit d’aprovació un nou projecte per al sector tèxtil. L’economia en general, ha afirmat Buch, seguirà reactivant i es veurà “trimestre a trimestre” un creixement del Producte Interior Brut (PIB) que derivarà, segons la seva opinió, en un augment d’exportacions i creació d’empreses. Pel que fa a la campanya de rebaixes ha informat que, segons dades dels empresaris minoristes del sector comercial, “està anant bé, i això és un senyal molt bona” ja que “les persones van recuperant la confiança i el consum creix”. “Anem en un camí de recuperació”, ha afegit.

Per la seva banda, Zamora ha explicat que la manca de suport financer segueix dificultant que les persones adquireixin habitatges mentre que el lloguer està pujant, però s’espera que aquest any “sigui de transició”. El sector espera recuperar almenys entre un 30 i un 40% de l’activitat que realitzava durant l’època del “boom” de la construcció, i que ara es troba en un 5%, amb el foment de la rehabilitació i l’adaptació de les edificacions a l’eficiència energètica ia les persones amb dificultat de mobilitat. Respecte a l’augment del nombre d’afiliacions a la Seguretat Social del sector, un total de 700, segons Zamora, es deu al fet que hi havia edificis de promocions per acabar i manté que “no són dades significatives”. Zamora aposta al seu torn per la formació i “reeducació” dels treballadors del sector, “molt especialitzats”, per millorar la seva reinserció laboral.

Font: ABC

0 Comentaris


Escriu comentaris

Comenta el que vulguis sobre aquesta notícia.

Leave a Reply

© 2014 Euro-elevación Catalunya, S.L. - IndianWebs