Atenció: Les comandes les atenem per telèfon, gràcies.

Neix el fòrum del Lloguer a Espanya

La Confederació del Lloguer, Confalq, és l’entitat que engloba les associacions del lloguer a Espanya, i té com a fi general promoure l’activitat de les empreses de lloguer. Va néixer el desembre de 2010, sent els seus membres fundadors Anapat, l’Associació Nacional d’Alquiladores de Plataformes Aèries de Treball; Aseamac, l’Associació Espanyola d’Alquiladores de Maquinària per a la Construcció i Indústria sense Operador i Fanagrumac, l’Agrupació Nacional d’Associacions de llogadors i instal·ladors de grues-torre i maquinària per a la construcció.

“Com una entitat oberta a tot el col·lectiu del lloguer, el nostre objectiu és que la Confederació segueixi creixent, amb cada vegada més associats, aconseguint amb això ser cada vegada més representatius”, assenyalava en la presentació César Caudevilla, president de Confalq i de Fanagrumac . A novembre de 2011, Confalq estava integrada per 141 associats (48 per part de Anapat, 47 de Aseamac i 46 de Fanagrumac).

Com a confederació representativa de tota l’activitat, Confalq representa al col·lectiu i és a més l’interlocutor del lloguer en la Confederació Nacional de la Construcció (CNC) i en l’Associació Europea del Lloguer (ERA, European Rental Association).

“Confalq va néixer de la necessitat d’agrupar, de ser més forts com a sector, de poder defensar units els nostres interessos comuns. Tenim clar que la unió fa la força “, indicava José María Marsal, tresorer de Confalq i president de Anapat.

Fòrum del Lloguer 2012

Entre les últimes mesures preses per Confalq, hi ha l’organització del Fòrum del Lloguer, una trobada sectorial que reunirà a Madrid per primera vegada als professionals del lloguer de maquinària, els dies 24 i 25 de maig del 2012.

“Serà una reunió per a professionals, en la qual compartir idees, trobar sinergies i buscar solucions en comú davant la difícil situació en la qual es veu immers el sector”, deia Juan José Torres, vicepresident de Confalq i president de Aseamac.

Aquesta trobada professional comptarà amb un espai d’expositors, que serà possible visitar durant tota la celebració del Fòrum, així com amb un complet programa, que inclourà ponències, tallers, taules rodones i activitats de màxim interès per als empresaris.

També tindran lloc durant el Fòrum les Assemblees Generals de les tres associacions membre: Anapat, Aseamac i Fanagrumac.

Aquesta iniciativa sorgeix a partir d’experiències d’associacions empresarials del lloguer d’altres països, que des de fa anys celebren esdeveniments globals d’interès per al sector, entre els quals es troba, per exemple, la trobada anual de l’Associació Europea del Lloguer (ERA ), o el famós Rental Xou de l’Associació Americana del Lloguer (ARA).

A més de totes les activitats que es plantegen des del Fòrum, aquesta trobada professional pretén fomentar les relacions dins de la indústria, compartir coneixements i crear un marc de referència per al debat i la col·laboració de tot el sector del lloguer.

El Fòrum tindrà lloc a l’Hotel Meliá Avenida América de Madrid, ubicació molt accessible donada la seva proximitat amb l’aeroport, que a més comptarà durant l’esdeveniment amb servei de transport gratuït.

La inscripció a l’esdeveniment es pot realitzar a través de la pàgina web del Fòrum www.confalq.org/foro2012, mitjançant un senzill formulari.

A la mateixa pàgina web es troba tota la informació del Fòrum del Lloguer 2012, així com el programa de l’esdeveniment i les oportunitats de màrqueting (com a expositor i com a patrocinador).

La unió de les empreses del lloguer

En el context actual, les empreses de lloguer han de fer front a grans reptes en el mercat del lloguer. La recessió econòmica global, unida a les greus conseqüències que ha tingut en la indústria del lloguer, fa necessària la interlocució entre les diferents empreses que conformen el mercat.

Actualment, el sector travessa problemes molt greus, entre els quals destaquen la morositat, els alts costos fixos en molts operadors històrics i els desequilibris que produeix l’absoluta desregulació d’aquest mercat.

Segons s’assenyalava en la presentació, la facturació del sector es troba en un 30% de les xifres manejades en els anys 2007-2008, amb un nombre creixent d’empreses que han entrat en situació concursal i amb una caiguda progressiva del nombre d’empleats per aquest sector. “Persones a les que va costar en el seu moment formar en aquesta activitat i que aportaven valor a les nostres companyies”, s’assenyalava.

El sector està treballant intensament per salvar aquesta complicada situació, donant sortida a bona part de l’excedent d’oferta de maquinària que encara hi ha a Espanya i buscant la internacionalització, entre altres mesures. “Sortir al mercat exterior no és una tasca senzilla perquè primer cal donar-se a conèixer i després, assimilar les seves particularitats. Tot i això ja hi ha diversos exemples de signatures de lloguer espanyoles que s’han implantat en altres país “, afirmaven els directius de Confalq respecte a l’estratègia d’internacionalització.

Des de la Confederació es demanen mesures per dinamitzar el sector que es troba durant els últims mesos en una situació de “encefalograma pla”, sent conscients que la solució passa més per la “capacitat imaginativa” de cadascuna de les empreses per prendre noves iniciatives i per la tasca que es fa a través de les associacions sectorials en matèries com la formació, l’estalvi de costos i la lluita contra la morositat, que per l’ajuda dels òrgans governamentals.

Per fortuna, davant la progressiva caiguda d’activitat en la construcció i obra pública, el lloguer compta amb un important factor per seguir creixent i aquest no és altre que l’augment de la taxa de penetració del lloguer de maquinària sobre la venda. “No hi ha marxa enrere, el lloguer seguirà guanyant terreny en el mercat espanyol”, s’afirma des de Confalq.

Amb tot això, no es pot negar que el sector del lloguer de maquinària segueix vivint avui un moment d’incertesa, que fa altament necessària la unió de les empreses del mateix sector.

En aquest sentit, la recerca de sinergies i la necessitat de fer front a problemes comuns per part de diverses d’aquestes associacions, que al seu dia van portar a la creació d’un projecte comú en forma de confederació, són els mateixos motius que impulsen ara a la celebració del Fòrum del Lloguer.

0 Comentaris


Escriu comentaris

Comenta el que vulguis sobre aquesta notícia.

Leave a Reply

© 2014 Euro-elevación Catalunya, S.L. - IndianWebs