Atenció: Les comandes les atenem per telèfon, gràcies.

La indústria espanyola conserva el seu impuls al març

La indústria manté el seu to positiu en aquest començament d’any. Així, l’indicador avançat de producció manufacturera s’ha accelerat al març a Espanya, d’acord amb les dades del PMI, que elabora Markit.
En particular, l’índex va arribar als 52,8 punts el mes passat, enfront dels 52,5 marcats al febrer. Si se situa per sobre dels 50 punts indica expansió en el sector.
És especialment destacable la dada de les noves comandes, que en total van augmentar al ritme més fort en gairebé quatre anys al març. “Les noves comandes per a exportacions es van incrementar notablement, estenent l’actual seqüència de creixement a onze mesos”, assegura Markit.
Aquest estirada no va aconseguir traslladar-se al mercat laboral. L’ocupació del sector a penes va registrar variació.
Andrew Harker, economista sènior de Markit i autor de l’informe, assenyala que “uns increments més forts, tant de les noves comandes com de les comandes pendents de realització suggereixen la possibilitat que es produeixin nous increments de la producció a curt termini”. A més, destaca que “els preus de compra van descendir per segona vegada en els últims tres mesos, manifestant la contínua absència de pressió inflacionista”.

0 Comentaris


Escriu comentaris

Comenta el que vulguis sobre aquesta notícia.

Leave a Reply

© 2014 Euro-elevación Catalunya, S.L. - IndianWebs